Távfűtés, mint új divat

Néhány évvel ezelőtt a távfűtés a legelrettentőbb szó volt egy ingatlanhirdetésben. Ma már ellenkező a helyzet, egyre keresettebb a távfűtéses lakás.

Távfűtés - panellakás

Nem véletlen, hogy az utóbbi időben egyre keresettebbé váltak a panellakások. Míg néhány évvel ezelőtt a vevők sikítva menekültek a távfűtés szó hallatán, és csak azok választották a panellakás opciót, akiknek nem volt anyagi lehetőségük jobb megoldásra, mára ez a helyzet megváltozott.

Egészen a panelprogram elindulásáig a távfűtés számított a legdrágább és leginkább pazarló fűtési módnak. A panellakásokban rettentő meleg volt, ami a rossz nyílászáróknak köszönhetően áramlott ki az utcára, ráadásul elképesztően magas volt ettől a lakás fenntartási költsége. Ez volt az a tényező, mely lehetetlenné tette a takarékoskodást.

A panelprogram azonban óriási változásokat hozott. A fűtési rendszerek szabályozhatókká váltak, a mérőórák segítségével egyedileg mérhetővé vált a fűtés, ráadásul a nyílászárók cseréjének köszönhetően nem szökött ki a meleg az utcára. Nem is beszélve a homlokzati szigetelésről, ami rengeteget segít a hőmérséklet megtartásában.

Régen egyetlen tényező szólt a távfűtés mellett, a kényelem. Ez a tényező ma már egy plusz előny a többi tényező között. Ma a távfűtés nem csak kényelmes, de gazdaságos is.

A panelprogram mára több mint 350 ezer panellakás számára tette lehetővé az alacsonyabb fenntartási költséget. Ezért lett ilyen népszerű napjainkban a panellakás, ami világosan látszik a négyzetméterárak emelkedéséből és a kereslet ugrásszerű megnövekedéséből.

A panelprogramnak köszönhetően a távfűtés hátrányai egy csapásra eltűntek, most már csak az előnyeit élvezhetjük, a kényelmet.

Ha valaki még mindig ódzkodik a panellakás vásárlásától, akkor érdemes végiggondolni, hogy ez egy régi berögződött vélemény a távfűtés miatt, vagy valóban ésszerű okok miatt nem akarunk panelban lakni.

További kérdésekkel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésére az alábbi telefonszámon.

Ingatlan Kecskemét