Egy ingatlanos segítsége kifizetődő?

Egy ingatlan értékesítése jelentős energia-befektetést követel, főként abban az esetben, ha valaki nem hozzáértő ezen a területen.

Ingatlanos segítség

Nézzünk meg három sarkalatos pontot, mely az ingatlan értékesítése során problémát jelenthet, és amit egy ingatlanos segítségével könnyedén megúszhatunk.

Az ingatlan értéke

Egy ingatlan tulajdonos számára nem egyszerű feladat meghatározni az ingatlan értékét. Többnyire a meghirdetett ingatlanok hirdetési árait tudják csak figyelembe venni.

Azt azonban nem árt észben tartani, hogy egy ingatlan hirdetési ára és valós értéke között óriási különbségek lehetnek.

Bár gondolhatjuk úgy, hogy egy túlárazott ingatlan nem jelenthet problémát, hiszen ha nincs érdeklődő, akkor legrosszabb esetben lejjebb visszük az árat. Ez azonban több problémát okoz, mint gondolnánk, ugyanis a potenciális vevők már az első napokban lemorzsolódnak, akik aztán jó eséllyel soha többet nem térnek vissza a hirdetésünkhöz. Ezen a helyzeten már az sem segít, ha időközben csökkentjük az eladási árat.

Egy ingatlanos képes pontosan meghatározni az ingatlan értékét, így nem eshetünk abba a hibába, hogy túl alacsony vagy túl magas áron hirdetjük ingatlanunkat. Azok a tulajdonosok, akik hónapok óta küzdenek ezzel a problémával, tisztában vannak azzal, hogy ez mekkora segítség.

Az ingatlan megtekintése

Van különbség aközött, hogy egy ingatlant potenciális vásárlók tekintenek meg, vagy felesleges embertömeg árasztja el a helyet, akik egy részének sem szándékuk, sem lehetőségük nincs ingatlant vásárolni.

Tulajdonosi nézőpontból nem túl könnyű megkülönböztetni a két embertípust, ám egy ingatlanos pontosan tudja, hogy kit érdemes kivinni az ingatlanba és kit nem.

Ezen túl vannak még azok a vevőjelöltek, akik igényüktől függetlenül minden eladó ingatlant megnéznek. Számukra sem feltétlenül kell biztosítani egy megtekintést. Ezt azonban tulajdonosként egy három perces telefonbeszélgetés alkalmával aligha fogjuk kideríteni.

Az ingatlanos másik óriási előnye, hogy valóban csak azok tekintik meg az adott ingatlant, akik pont olyat keresnek és a lehetőségük is megvan a vásárlásra.

Különösen lényeges ez abban az esetben, ha az eladó ingatlanban még benne lakunk. Végtelenül frusztráló egy idő után a folyamatos jövés-menés az otthonunkban.

Az eladási folyamat kényelme

Az eladási folyamat kényelme, valamint az időtakarékosság fontos szempont egy ingatlan értékesítése során, hiszen tulajdonosként nem válhat hetekre-hónapokra fő tevékenységünkké az eladás.

Emellett nyilvánvalóan ott van a munkánk, a családunk és az összes többi tevékenységünk, melyeket nem függeszthetünk fel az ingatlan eladás miatt.

Egy ingatlanos minden terhet levesz a vállunkról, a hirdetés elkészítésétől egészen az ügyvédig. Így nincs más dolgunk, mint az időpont egyeztetés, amikor az ingatlanos szeretne vevőjelöltet hozni az ingatlanba. Mennyivel kényelmesebb, nem igaz?

Ezek alapján már nem is kérdés, hogy kifizetődő-e egy ingatlanos segítsége.

Ingatlan Kecskemét