Albérlet előnyei

Olykor nehéz eldönteni, hogy az albérlet vagy a saját lakás az előnyösebb választás, mint ahogy azt már korábban írtuk Albérlet vagy saját lakás című írásunkban.

Éppen ezért érdemes ejteni néhány szót az albérlet előnyeiről, ha a számadatok nem elegendőek a döntéshez.

Albérlet előnyei

Mint ahogy arról már korábban esett szó, az albérlet akkor jó választás az ingatlan vásárlásával szemben, ha az adott településen csak korlátozott ideig kívánunk tartózkodni. Egy-két évnyi lakhatás miatt felesleges ingatlant vásárolni, hacsak nem kívánjuk azt befektetésként megtartani a későbbiekben.

Azt azonban ne feledjük, hogy ha a későbbiekben befektetés céllal kívánjuk megtartani az ingatlant, ám mi magunk nem tartózkodunk az adott településen, akkor az olykor problémákat okozhat. Bár a lakás kiadását megoldhatjuk ingatlanközvetítő segítségével, arra azonban már jóval nehezebb embert találni, aki felügyeli majd az ingatlant és a lakókat. Erre nem minden esetben van szükség, és nem célunk rémhíreket terjeszteni, de mindenki tudja, hogy erre bizony szükség van.

Elsősorban azoknak ajánlott az albérlet, akik számára a fix havi költség kényelmet jelent. Ebben az esetben pontosan kalkulálhatók a kiadások, és az ingatlan problémái nem a bérlőt terhelik.

Bérlőként az ingatlannal kapcsolatos felelősség korlátozott mértékű, ami szintén könnyebbséget jelent. Bár ez önmagában még nem elegendő ahhoz, hogy valóban az albérlet mellett döntsünk, hiszen hosszú távon nem éri meg.

Röviden összefoglalva, ha a településen eltöltendő idő jóval kevesebb, mint amennyi idő alatt az ingatlan ára megtérülne, akkor sokkal előnyösebb választás a bérlés. Minden más esetben az ingatlan vásárlása jelenti a jobb megoldást.

Az ezzel kapcsolatos döntésképtelenség sokunkra jellemző lehet bizonyos élethelyzetekben. Ilyen esetben kérje ingatlanszakértő segítségét! Várjuk hívását!

Ingatlan Kecskemét