Ötlet konyhafelújításhoz

A felújított konyha megkönnyíti az ingatlan eladását. Ehhez adunk egy jó tippet.

konyhasziget

Korábban már írtunk arról, hogy a felújított konyha megkönnyíti az ingatlan eladását. Amennyiben kellemes, hangulatos konyhát szeretnénk kialakítani, és a helyiség méretei is lehetővé teszik, érdemes konyhaszigetet kialakítani. A konyhasziget luxusérzést biztosít, még akkor is, ha a lakás csak részben felújított.

A konyhasziget nem mai találmány, ám régebben mindössze a munkafelület megnövelése volt a cél. Ma azonban már a nappali kiterjesztéseként tekintünk rá, hiszen a család közös időtöltésére is megfelelő az így kialakított konyha.

A konyhasziget összeköti a tereket, ezáltal összehozza a családot. Részben ezért vált ennyire népszerűvé napjainkban.

konyhasziget

Alapvető tudnivaló azonban, hogy egy konyhasziget nagy teret követel, ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy nem fogja-e végül túlságosan összenyomni az életteret. Ugyanez igaz a konyhasziget méretének meghatározásakor is. Bár legtöbben óriási konyhaszigetet szeretnének, amit az egész család körbe tud ülni, olykor érdemes lemondani a túlzásokról.

A konyhasziget nem csak praktikus, de nagyon jó lehetőség az önkifejezésre. Rengeteg stílus és forma közül válogathatunk. Ingatlan eladása előtt azonban itt is igaz az aranyszabály, ne a saját ízlésünk szerint döntsünk, hiszen nem mi fogjuk élvezni a felújított konyha előnyeit. Ebben az esetben inkább válasszunk visszafogott színeket és alapanyagokat. Ebben az esetben arra is gondoljunk, hogy a konyhasziget használata praktikus legyen, ráadásul a felújítás költsége ne legyen borzasztóan magas, hiszen az nem biztos, hogy megtérül.

Amennyiben van rá tér és lehetőség, érdemes belevágni egy konyhasziget kialakításába. Ám mindenekelőtt érdemes szakértő segítségét kérni, kivitelezőét és ingatlanszakértőért egyaránt, hogy mennyit érdemes rááldozni és abból az összegből milyen színvonalú konyhasziget alakítható ki.

Ingatlan Kecskemét