Miről ismerszik meg a jó környék?

Ingatlan adás-vétel során rengeteget számít, hogy milyen környéken található az adott ingatlan. Az alábbiakban összeszedtünk pár fontos szempontot, amiket érdemes átgondolni, amikor a környék állapotát mérjük fel.

Ingatlan jó környéken

Akár saját célra, akár befektetésnek szeretnénk ingatlant vásárolni, a környék felmérése nagyon fontos, hiszen ezen a tényezőn nem fogunk tudni változtatni, márpedig ez erősen meghatározza az ingatlan mostani és jövőbeli értékét.

Elsődleges szempont nyilvánvalóan a közbiztonság színvonala. Ez egy olyan tényező, ami minden ember számára fontos. Legyen bármilyen nemű, korú a leendő lakó, a közbiztonság fontos lesz számára, minden más háttérbe szorul.

Amennyiben nem ismerjük a környéket, mindenképpen tudakozódjunk ismerősöktől, ott élő emberektől, de a legjobb, ha egy ingatlanszakértő segítségét vesszük igénybe.

Második legfontosabb szempont a megközelíthetőség. Aki autóval jár, vegye szemügyre az utak állapotát, a közlekedés zsúfoltságát, valamint a parkolási lehetőségeket. A tömegközlekedéssel utazók ne mulasszák el felmérni, hogy milyen buszok és egyéb tömegközlekedési eszközök járnak arra, milyen sűrű a közlekedés. Fiataloknak ajánlott az éjszakai közlekedési lehetőségeket is figyelembe venni.

Az üzletek és különböző szolgáltatások közelsége fontos kényelmi szempont. Ezt akkor is érdemes felmérni, ha bérbeadás céljából vásároljuk az ingatlant, hiszen mindenki szeretne kényelemben élni, a leendő bérlő is. Egy olyan ingatlant, aminek a közelében minden fontos üzlet és szolgáltatás megtalálható, bérbe adni és eladni is sokkal könnyebb.

Nem csak az idősek számára fontos az egészségügyi intézmények közelsége. Kisgyermekes családok számára ez a tényező szintén kiemelt fontossággal bír. Bár a fiatalok és a gyermektelen párok kevésbé veszik figyelembe ezt a szempontot, mégis érdemes figyelni erre, hiszen egyértelműen növeli az ingatlan értékét.

További értéknövelő szempontok lehetnek a parkok közelsége, valamint a közelben lévő jó iskolák, óvodák. Ezek mindegyike általában nem összeegyeztethető, ezért egyedi megítélés szerint válasszunk közülük. Saját magunk számára vásárolt ingatlan esetén ez a döntés nyilvánvalóan sokkal könnyebb. Befektetésnek szánt ingatlan esetén döntsük el, hogy ki lesz a célközönségünk, kiknek szeretnénk bérbe adni az ingatlant, és ez alapján tudni fogjuk, hogy a jó iskolák vagy a parkos környék a fontosabb.

A fenti pontok alapján látható, hogy a környék felmérése megköveteli, hogy alaposan ismerjük azt. Ez nem mindig kivitelezhető, ezért érdemes ingatlanszakértő segítségét kérni.

Ingatlan Kecskemét