Mi marad a lakásban?

Ingatlan adás-vétel esetén gyakori eset, hogy ez a kérdés túl későn merül fel, amikor már nem igazán lehet mit tenni.

Ingatlan Kecskemét

Azok között, akik szakértő segítsége nélkül vásárolnak, illetve adnak el ingatlant, a legritkábban merül fel ez a fontos kérdés, hogy az adás-vétel után mi marad a lakásban. Ez kellemetlen meglepetésekhez vezethet, és ilyenkor a vevő becsapva érzi magát.

Amennyiben az adásvételi szerződésben szerepel, hogy a lakás bútorozatlanul kerül átadásra, de nincs bővebben rögzítve, hogy a beépített tartozékok a lakás részét képezik, előfordulhat, hogy a kulcsátadáskor a vevő döbbenten veszi tudomásul, hogy se szaniterek, se világítótestek, se konyhabútor nincs a lakásban. Az eladók olykor még a beépített bútorzatot is kiszerelik, és természetesen megtehetik, ha erről egyáltalán nem esett szó előzőleg.

Mindannyian tudjuk, hogy egy eladó lakásban a vonzó összkép vásárlási szándékot indukál. Olykor el sem tudjuk képzelni az adott ingatlant az ott lévő bútorok nélkül. Ez azonban teljesen természetes, hogy az eladó magával viszi a bútorzatot.

Mit tehetünk azonban akkor, ha a lakás átvételekor azt tapasztaljuk, hogy az egyáltalán nincs beköltözhető állapotban, mert még a mosdó és a csaptelepek is hiányoznak a fürdőszobából. Nincs tűzhely vagy konyhabútor, esetleg még a klímát is kiszerelték.

A lakás átvételekor már nem tehetünk semmit, ha az nem szerepel külön pontként az adásvételi szerződésben.

Ez az egyik nagyon fontos tényező, amiért érdemes ingatlan szakértő segítségét kérni, akár lakáseladásról, akár vásárlásról van szó, hiszen egy szakértő minden apró részletre figyel, és a fenti eset nem fordulhat elő.

A lakás megtekintésekor, de legkésőbb az ártárgyalás során mindenképpen térjünk ki arra, hogy mi marad a lakásban. Ezzel rengeteg utólagos problémától kíméljük meg magunkat.

Mivel egy lakás vásárlásakor, illetve ingatlan értékesítésekor olyan sok apró részletre kell figyelni, érdemes ingatlan szakértő segítségét kérni, hiszen legtöbbször ez bizonyul a legegyszerűbb és leggazdaságosabb megoldásnak.

Ingatlan Kecskemét