Otthonkeresők leggyakoribb szokásai

Összeszedtünk egy pár gyakori szokást, ami az otthonkeresőkre leginkább jellemző. Némelyik szokás éppen arra ad okot, hogy miért érdemes szakértő segítségét kérni, akár lakáseladásról, akár vásárlásról van szó.

Az első és leggyakoribb szokás, hogy aki ingatlant keres, nem kattint rá arra a hirdetésre, ahol nincs kép. Érdemes még tovább menni ezzel kapcsolatban. Ugyanis a lakáskeresők azokat a hirdetéseket is ritkán nézik meg, ahol nem jó a fotó.

Fotó szükségessége

Ha nincs fotó vagy homályos a kép, illetve nem a legelőnyösebb nézőpontból mutatja be a lakást, akkor a hirdetéseket böngészők nagy része figyelmen kívül hagyja.

Mai társadalmunkban elengedhetetlen, hogy vizuálisan is megmutassuk az eladó értékeket, jelen esetben az ingatlant. Ezt bizonyítja, hogy a hirdetéseket böngészők közel háromnegyede meg sem nyitja a kép nélküli vagy a rossz képpel ellátott hirdetéseket.

Egy ingatlanszakértő pontosan tudja, hogy milyen képek szükségesek ahhoz, hogy az érdeklődést generáljon. Ez az egyik fontos szempont a sok közül, amiért érdemes szakértő segítségét igénybe venni.

A pontos ár meghatározása

Az ingatlant keresők nagy része használja a hirdetőoldalakon a részletes keresést, ezért a reális ár meghatározása létfontosságú.

Rengeteg ingatlanhirdetés létezik, melynek végigböngészése éveket venne igénybe. Éppen ezért a hirdetéseket böngészők beállítják a részletes keresőben a nekik megfelelő paramétereket.

Ez a fő oka annak, ha egy túlárazott lakásra nincs érdeklődés, ugyanis a részletes keresőben megadott értékhatárokba egy túlárazott lakás már nem fér bele, nem jeleníti meg az érdeklődők számára.

Pontosan ezért rossz hozzáállás, ha az ár fölé megyünk a hirdetésben, hiszen így a potenciális célközönség nem fogja azt látni.

Akár megfontoltan árazzuk túl ingatlanunkat, akár tájékozatlanságból, mindenképpen lelassítja az eladás folyamatát. Sokkal jobb megoldás szakértőre bízni az ingatlan eladását, hiszen ő tisztában van az árakkal, valamint a vásárlási szokásokkal egyaránt.

Ingatlanhirdetés leírása

Az ingatlant keresők előnyben részesítik azokat a hirdetéseket, ahol a leírás minden paramétert tartalmaz.

Azok, akik szakértő segítsége nélkül próbálják eladni ingatlanukat, gyakran kihagyják azokat a paramétereket a hirdetés leírásából, amik „rossz fényt vethetnek” az ingatlanra, illetve csökkentik az érdeklődők számát.

Ez a lehető legrosszabb hozzáállás, hiszen az első megtekintéskor ezek a paraméterek úgyis kiderülnek, így csak azt érjük el, hogy rengeteg megtekintő lesz, de az ingatlan eladása továbbra is várat magára.

Egy ingatlanszakértő pontosan tudja, hogy milyen tényezőknek kell belekerülnie a hirdetésbe, és azokat milyen formában kell leírni, hogy teljes körű legyen a tájékoztatás, mégse csökkentse a valódi érdeklődők számát.

A fentiekben leírt három gyakori szokás szintén jó érv arra, hogy miért érdemes szakértő segítségét kérni, ha gyorsan és jó áron szeretnénk ingatlanunkat értékesíteni.

Ingatlan Kecskemét