Megindult az egyetemisták rohama

Néhány napja kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat, ezzel párhuzamosan megindult a leendő egyetemisták és főiskolások rohama.

egyetemista

Jó hír a bérbeadóknak, kevésbé jó hír a bérlőknek. Az egyetemisták rohama ismét feljebb tolta az albérlet árakat.

A ponthatárok közzététele után azonnal 20 százalékkal megnőtt a kereslet az albérletek iránt. Ennek egyedüli oka, hogy nincs elegendő kollégiumi férőhely. A diákoknak és szüleiknek azonnali megoldást kell találniuk, amivel megoldják a lakhatási problémájukat.

Bár a kormánynak elvileg van egy 200 milliárd forint értékű kollégiumfejlesztési programja, ám azok a diákok, akik most fogják megkezdeni felsőoktatási tanulmányaikat, ebből még semmit nem érzékelnek.

Az egyetemisták rohama minden évben nyár végén ugyanezt a jelenséget indukálja, ezért ebben semmi újdonság nincs. Az újdonság inkább abban keresendő, hogy ez a helyzet hogyan növeli meg az eladó lakások iránti keresletet.

Az ingatlan elhelyezkedésétől függően egy lakásvásárlás 2-4 év bérleti díjat képes kiváltani. Tehát, ha azok a szülők, akik anyagi helyzetüktől vagy hitelképességüktől függően képesek lakást vásárolni, akkor az a teljes egyetemi vagy főiskolai időszak alatt mindenképpen behozza az árát, ráadásul az ingatlan megmarad, értéke tovább növekszik.

Ezt sok szülő már kiszámolta, és sokan úgy döntöttek, hogy albérlet helyett inkább lakást vásárolnak abban a városban, ahol gyermekük hamarosan elkezdi felsőoktatási tanulmányait.

Amennyiben valaki lakáseladáson gondolkodik, akkor azt augusztusban érdemes megtenni, hiszen a fentiek alapján ez most gyorsabb lefolyású lesz és esetleg magasabb áron sikerülhet az eladás.

Kérje szakértőnk segítségét!

Ingatlan Kecskemét