Miért érdemes családi házba fektetni?

Aki befektetés céljából vásárol ingatlant, elsősorban lakásra gondol, hiszen azt könnyebb kezelni és bérbe adni. Miért érdemes mégis házat vásárolni befektetési célzattal?

A luxusingatlanokhoz hasonlóan ma már házat is érdemes befektetési célzattal vásárolni, hiszen az utóbbi hónapokban ezek iránt is megnövekedett a kereslet.

Míg régebben hosszú hónapok is eltelhettek mire egy házat bérbe lehetett adni, ez ma már nem jelent többet 2-3 hónapnál. Természetesen az ingatlan paraméterei erősen közrejátszanak abban, hogy ez az időintervallum végül mennyi lesz.

Eladáshoz hasonlóan a házak négyzetméterára alacsonyabb, ám mivel ezek nagyobb méretűek, ezért az összkiadás magasabbra rúghat, ami befektetés esetén magasabb bevételt jelent havi szinten, a bérlő számára pedig magasabb kiadást. Mégis sokan szeretnének házat bérelni, hiszen ez általában jobb körülményeket jelent.

Egy friss felmérés szerint a költözést tervezők 12,7 százaléka szeretne családi házba költözni. Ez nem csak az ingatlan vásárlását tervezőkre érvényes, hanem a bérlőkre is. Ebből látható, hogy jóval többen hajlandóak nagyobb összeget fizetni a jobb körülmények reményében. Pontosan ezért növekedett meg az utóbbi időben a luxusingatlan iránt érdeklődő bérlők száma is.

Ebből látható, hogy ma már házba is érdemes befektetni. Ráadásul, mivel a kiadó házak száma jóval alacsonyabb a kiadó lakások számánál, ezért az erre való kereslet magasabb, mint gondolnánk.

A befektetési ingatlanok ma már jóval tágabb teret jelentenek annál, mint amit az elmúlt években megszokhattunk. Érdemes ingatlanszakértő segítségét kérni!

Ingatlan Kecskemét