Így add bérbe ingatlanodat! 3. rész

A cikk előző részeiben leírtunk néhány fontos tényezőt, amit érdemes figyelembe venni ingatlan bérbeadásakor, illetve bérléskor. Ebben a részben a kiköltözési záradékról ejtünk néhány szót.

A cikk előző részét itt találod: Így add bérbe ingatlanodat 2. rész

A kiköltözési záradékra még akkor is szükség van, ha véleményünk szerint megbízható bérlőt találtunk, hiszen ez egy biztosíték a bérbeadó számára, hogy a szerződés lejárta után tovább tudja hasznosítani az ingatlant.

Aki nem kezdő az ingatlan bérbeadásának területén, az nagyon jól tudja, hogy a bérlő kiköltözése igen fontos pont abból a szempontból, hogy az ingatlant tovább tudjuk hasznosítani, tehát találjunk rá új bérlőt. Ez olykor problémákba ütközik, amiről hallhattunk eleget az utóbbi években.

A problémák megelőzésének legjobb módja, ha közjegyző segítségét vesszük igénybe egy kiköltözési záradék révén, ami a bérleti szerződés kiegészítése lesz.

Amennyiben a bérlő egy közjegyző előtt aláírt nyilatkozatban vállalja, hogy egy adott határidőn belül önként elhagyja az ingatlant, akkor a későbbiekben nagyon sok bosszúságtól óvhatja meg az ingatlan tulajdonosát.

A kiköltözési záradék előnye, amennyiben közjegyző előtt készült a nyilatkozat, hogy ha esetleg a bérlő nem akarna kiköltözni, akkor a tulajdonosnak nem kell pert indítania, majd éveket várni arra, hogy a bérlőt jogszerűen kiköltöztessék. Egy ilyen nyilatkozat azonnal végrehajtható, így az ingatlan kiürítése azonnal megtörténhet. Ez óriási védelmet nyújt a bérbeadó számára.

Mint láthatjuk, rengeteg dologra kell figyelni egy ingatlan bérbeadása során, ám ez visszafelé is igaz, nagyon sok tényező fontos a bérlő számára is. Ahhoz, hogy olyan szerződés készüljön, ami mindkét felet egyaránt védi, tökéletesen összeállított szerződésre van szükség. Ehhez azonban érdemes szakértő segítségét igénybe venni.

Akár bérbe adni, akár bérelni szeretnél ingatlant, nem érdemes kockáztatni. Hívj minket, hogy segíthessünk!

Ingatlan Kecskemét