Előzzük meg a nyár végi albérletrohamot!

Előzzük meg a nyári albérletrohamot, ha költözni akarunk, tegyük meg most!

Legtöbbször saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hogy mi történik, amikor nyár közepén vagy még később, augusztusban szeretnénk albérletet találni. Ilyenkor az árak még magasabbak, a kínálat pedig igen szűkös.

Ez elsősorban az iskolakezdésnek köszönhető, amikor a sok új diák szeptembertől albérletet keres saját magának, illetve a szülők albérletet keresnek friss egyetemista gyermeküknek.

Ebből adódóan a július vége és az augusztus méltán nevezhető albérletrohamnak. Ilyenkor leginkább egy versenyfutáshoz hasonlít egy lakás megszerzése. Ráadásul idén még többen jelentkeztek felsőoktatási képzésre, tehát még nagyobb rohamra számíthatunk, mint tavaly.

Ha már most tudjuk, hogy hamarosan költözni szeretnénk, akkor legjobb, ha azonnal cselekszünk, és nem várjuk meg a bérlők rohamát.

Lakástulajdonosok szempontjából jó lehet a nyár végi hónapok rohama, ám ne felejtsük el, hogy a diákok elsődleges szempontja az ár. Éppen ezért sokszor több diák szeretne bérelni egy lakást. Amennyiben ezt nem szeretnénk, akkor érdemes szakértőhöz fordulni, aki segít kiadni a lakást, hiszen egy ingatlanszakértő előre megszűri a bérlőjelölteket.

Mindent összevetve, nem érdemes megvárni a nyár végét. Diákoknak hasonlóképpen érdemes minél előbb megtalálni a leendő kiadó lakást, hiszen nyár végén rengeteg sorstársuk szeretné ugyanezt.

Gondolkodjunk előre és kerüljük el a nyár végi rohamot!

Bérléshez és bérbeadáshoz is vegyen igénybe szakértő segítséget! Hívja az alábbi telefonszámot!

Ingatlan Kecskemét