A luxuslakás jó befektetés

A kisméretű, viszonylag olcsó lakásokra több a vevő és a bérlő, ám mára a luxuskategória is keresetté vált.

A luxuslakások ma már jobban, gyorsabban kiadhatók, mint néhány évvel ezelőtt. Felmérések szerint a luxuslakásokra is 1-3 hónap alatt lehet bérlőt találni.

Éppen ezért adás-vétel szempontjából is megnövekedett a kereslet a luxus kivitelezésű lakásokra, akár befektetési célzattal is.

Az ingatlanpiac változásai miatt a kiadó lakásokra is erősen megnövekedett a kereslet, ráadásul az árak is ennek megfelelően megnőttek. Éppen ezért napjainkban egyre többen vásárolnak befektetési céllal ingatlant.

Jelenleg a kiadó lakások 10%-a a luxus kategóriába esik, ami éppen olyan jól kiadható, mint az olcsóbb lakások. Ez az arány jóval magasabb a néhány évvel ezelőttinél.

Két különböző típusú luxuslakást határozhatunk meg. Az egyik típus alapvetően olyan adottságokkal rendelkezik, ami már önmagában hordozza a luxus kategóriát. Ilyenek a nagy tetőterasszal rendelkező lakások, valamint a penthouse lakások. Ezek egyértelműen a luxus kategóriába esnek.

A másik típus azonban sokkal érdekesebb, mivel éppen az elmúlt évek ingatlanpiaci változásai nyomán szaporodtak el. Azokról a lakásokról beszélünk, melyeket a tulajdonosok oly módon alakítottak át, hogy az extra kényelmes legyen, valamint kiemelkedő szolgáltatásokkal bírjon.

Ez utóbbi típus régebben nem volt jellemző, ritkán fordult elő, hogy egy lakástulajdonos ilyen mértékű beruházásra vállalkozzon. Ez érthető is volt, hiszen nem érte meg az óriási befektetést, illetve számítani lehetett arra, hogy hosszú időn keresztül fog üresen állni. Ma azonban már nem ez a helyzet. A luxus kategóriás átalakítás egyre nagyobb üzlet a befektetők számára.

További érv a luxus kategóriás felújítás mellett, hogy azok az újépítésű lakások, melyek a luxusra vágyó közönséget célozzák, csupán néhány százalékos arányban vannak jelen. Semmiképpen sem fedezik azt a keresletet, ami az utóbbi években megjelent.

Mindent összevetve, a magas négyzetméteráron kínált kiadó luxus lakások kereslete is meglehetősen megnőtt. Alapvető tény, hogy továbbra is megéri lakásba fektetni. A változás mindössze abban rejlik, hogy ha a tulajdonos hajlandó megfelelő összeget áldozni arra, hogy luxus kategóriás lakássá alakítsa át a kiadó ingatlant, akkor a befektetésének a hozama megsokszorozódhat, mindemellett a rizikó töredékére csökkent.

Természetesen muszáj figyelembe vennünk azt a tényt, hogy a befektetés hozama nagymértékben függ a bérlőktől. Éppen ezért a lakás kiadását is érdemes szakértőre bízni. Ez szintén egy olyan befektetés, ami megtérül.

Luxuslakásba fektetne? Szeretne segítséget a bérbeadáshoz? Hívja az alábbi telefonszámot és segítünk!

Ingatlan Kecskemét