Továbbra sem csökken a lakások iránti kereslet

Az előrejelzések ellenére nem csökkent a lakások iránti kereslet. Országos szinten ez még tovább növekedett, a kínálat nem tud lépést tartani.

Az újépítésű lakásokat figyelembe véve, országos szinten jelenleg 10 000 lakosra jut 2,1 új lakás. Ez az arány megyénként eltérő ugyan, de a keresletet figyelembe véve egyik területen sem elegendő.

Bár nagyon sok új lakás épül jelenleg is, továbbá a használt lakáspiac is rengeteg igényt kielégít, még ezzel együtt is 30%-kal nőtt a kereslet a tavalyihoz képest.

Azok a vevők, akik várnak a lakásvásárlással, kifejezetten azért, hogy csökkenjen a kereslet és ezzel együtt az árak, ők várhatnak még egy jó ideig, ugyanis a kereslet csökkenése még akár éveket is várathat magára.

A folyamatos keresleti növekedés nyilvánvalóan további drágulásokat von majd maga után, ez a másik ok, amiért nem érdemes várni a lakásvásárlással.

Mivel a kereslet-kínálat aránya folyamatosan változik, ezért továbbra is javasolt – akár ingatlan eladásról, akár vételről van szó – szakértőhöz fordulni segítségért, ugyanis az arányok, valamint az árak nyomon követése egy magánszemély számára ma már szinte lehetetlen.

Ingatlan Kecskemét